EN DAG ÄR TVÅ DAGAR…

Idag var det sannerligen en dag fylld av FREDAGSMYYYYYS. Förlåt, det är uttjatat men ikväll är vi både trötta och solstingna brandbilar/tomater/stoppljus/flamingos… you name it. Precis som tidigare dagar inleddes denna dags äventyr med en ”smör”bredd toast, ett litet litet ägg med vit gula?!, en klargul banan och sist men absolut inte minst den hederliga gammelrosa malariatabletten. Efter vi tagit oss levande ur Dar es Salaams otroliga trafikkaos och tagit oss fram till Benjamin William Mkapa High School var det dags för årets sammandrabbning. Spyken VS. BWMH (Benjamin William Mkapa High School). Iklädda i full mundering utspelades matchen på savannens/fotbollsplanens sanddynor under ett milt solsken. Endast femtio procent fick allvarliga skrubbsår på knäna medan endast nittio procent drabbades av extrem vätskebrist. Matchen var otroligt jämn men vi förlorade. Rätt stort. Tack vare Susannes kämparglöd och heroiska insats lyckades vi få in bollen i målet en gång. Sen åt vi. Som de hängivna bloggläsare ni faktiskt är kan ni nog gissa vad vid det här laget. TRRRRRUMVIRVEL kyckling och pommez! Stort tack till den ständigt leende Mr.Mateshi som ordnat allt det här för oss. Asante sana!
Väl tillbaka på hotellet tog många en välbehövd dusch och använde upp en halv liter after sun (ingen överdrift). Mot kvällen fick vi besök av Catherine och Jorina från Human Rights Commission. Av dem fick vi höra gripande och sorgliga berättelser från Tanzanias baksida. Barn i fängelse, misshandel, de homosexuellas situation – erfarenheter ur deras eget liv som är svårt för oss att återberätta och även att greppa.
Gäster till kvällens middag var Jaddi och Jackline från CRC, Jackis mamma samt morbror och körledaren från gårdagens besök på Luther Church. Vi som satt vid Jaddis och Jacklines fick vara med och be bordsbön med dem. Efter middagen presenterade vi några svenska körsånger för våra gäster, därefter sjöng vi tillsammans med Mr.Gordian Newton. Låten var egenskriven och OTROLIGT jättefantastisk. Nu låter vi ironiska men sanna våra ord, det är vi inte! Därefter sjöng han två låtar för oss och även Jackline uppträdde en vacker sång på swahili. Det var så bra att strömmen både gick och återvände.
Fyllda och förgyllda av intryck är nästa äventyr kudden. ZEZ imorrn. HEJSVEJS. Soliga hälsningar från (för tillfället passiva) Henrik, Elly, Ylva, Johan, Björn och Alexandra. Ta hand om er där hem så gör vi detsamma blinkis.

Kommentarer
Postat av: Anna Friheden

Verkar som ni har det bra! Kramar från ett kallt Norge

2013-02-15 @ 20:39:57
Postat av: Annika Pettersson

Kul att ni bloggar!

2013-02-15 @ 22:19:06
Postat av: Anonym

Låter härligt med alla dessa "heta" händelser och kulinariska musikaliska upplevelser! Och lite nya ord skymtas här och där, det gillas! Ha det gott och sköt om er, kram Petra och kohan

2013-02-16 @ 00:33:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0