En rolig måndag!

Idag besökte vi Universitetet i Dar Es Salaam, där vi fick en pratstund med en professor på skolan. Han berättade väldigt mycket om Tanzania i allmänhet, bl.a. om skolsystemet, språk, stammar och sjukdomar. Intressanta saker vi fick höra var att de små folkstamsspråken höll på att dö ut i Tanzania, då Swahili tog över mer, och att skolan är gratis fram till årskurs sju. Dock når bara 15 % examen i High Schools sista år. Sjukvården var också gratis om man hade en dödlig sjukdom t.ex. Malaria och HIV. Rummet blev snabbt för varmt eftersom elen hade gått, och vi gick ut för att leta efter apor i den fina universitetsparken. Vi åt mat i cafeterian. Maten var god och lite annorlunda från vad vi har fått innan. Dock var den grillade kycklingen kvar på menyn. Det är ganska ovanligt att se turister här förutom på hotellet, så vi blev lite förvånade då vi såg många utbytesstudenter.

Vi åkte vidare till ”Sleepways”, en öppen marknad vid havet. Alla köpte fina saker med sig hem till er (förhoppningsvis!) och tillslut lärde vi oss hur vi skulle pruta. Det blev kvällsmat på en fin restaurang vid vattnet. Fint!

Kvällen avslutades i bussen till hotellet med en nostalgispellista innehållande Backstreetboys, Britney Spears, Aqua och andra barndomshits. Vår allsång livade säkert upp den tråkiga trafikstockningen som verkar finnas överallt här. Väl hemma gick vi igenom vad vi har varit med om denna vecka och delade med oss av tankar och funderingar.

Puss och god natt /Alice, Tina, Elsa, Theo, Simon och Linnea N

Kommentarer
Postat av: Anna o Agnes

Vad mycket roligt ni får vara med om. Pratade ni något med utbytesstudenterna? Kramar

Svar:
thisblogforafrica.blogg.se

2013-02-19 @ 23:47:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0