Första dagen

Nu är vi äntligen här i Tanzania och det känns lite overkligt. Resan var lång och påfrestande men med hjälp av god mat, spel och film så klarade vi alla resan bra. Vi landade i ett kvavt Afrika där vi fick trotsa allt vi lärt oss om trafiksäkerhet och fysikens lagar och trängde in 33 pers i en tjugomannabuss.

Efter drygt 2 timmars sömn på hotellet så vaknade de flesta av oss upp i ett nu varmare Afrika till en ”näringsriktig” frukost bestående av 2 skivor vitt bröd. Mitt i maten dök vår kontaktperson Mr. Mateshi upp och meddelade oss att vi redan idag skulle besöka skolan. (Vi hade från början planerat att återhämta oss efter resan och bara dra oss hela dan).

Gångvägen till skolan kantades av spänning, nya intryck och livsfarlig trafik. Vi har nog ännu inte lärt oss att vara lika modiga som tanzanierna och gå mellan bilar i köer. Dock har vi lärt oss att gå i deras långsamma takt. Den korta sträckan blev lång och vi gick förbi marknader, skolbarn och stressiga busshållplatser.

När vi tillslut kom fram till skolan kände vi igen den vita byggnaden som Eva och Henke tidigare tagit bild på. Det första vi gjorde var att gå in till rektorn för att bli välkomnade. Eftersom vi var 33 personer tog det ett tag innan lunchen, bestående av kyckling, friterad kokbanan och pommes frites, kom. Mätta och välbelåtna träffade vi Children's Rights Group. Det var intressant och väldigt roligt att få prata med eleverna och lära känna dem lite. De hade förbrett olika sammanhållningslekar och de var mycket utåtriktade. Efter lektionen följde många av dem oss hem och emailadresser utbyttes. Vi blev fort goda vänner och några höll oss till och med i handen. Vi ser fram emot att träffa dem imorgon igen.

/Theo, Elsa, Simon & Alice, som just ni sitter och tittar på en konstgjord antilop på hotellet.

Kommentarer
Postat av: Åsa K.

Ååååååååååååååååååååååh, så spännande att följa er!! Jag tänker på er, hela gänget - ni är grymma som fick det här att hända; WOW!
Kramkramkramkram från snorkalla Lund (nej, jag är inte alls avundsjuk!;))
/Åsa Klausen

2013-02-13 @ 20:10:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0