Vattenmelon och blockljus = födelsedagsfirande africa style!

Hallååååå!!!!!!!

Dagen började med firande av födelsedagsgrisen Niklas med en halv vattenmelon dekorerad med ett blockljus. Ungefär halva klassen samlades för att sjunga för honom i hans rum. Efter frukost bar det av mot William Mkapa high school. En liten skara tog sig med taxi till centrum av Dar es Salaam för möte på Commission of Human rights (på vägen fick stanna för att släppa förbi presidenten som idag var ute på vägarna). Om ett möte överhuvudtaget skulle genomföras förekom det dock spridda meningar om och ett missförstånd uppstod. Ett nytt möte bokades för eftermiddagen.

Samtidigt på skolan...

… Pågick djupa diskussioner om spridda ämnen så som abort, homosexualitet, levnadsstandard och musik. Det var väldigt givande, roligt, intressant och spännande. När vi inför gruppen höll en presentation om svenska årstider förundrades våra tanzaniska vänner destu mer. Fenomen som midnattssol, snöfall och norrsken var häpnadsväckande och nästan oförståeliga, medan andra var mer komiska och lockade fram leenden, så som midsommarfirande. Diskussionerna fortsatte sedan bland annat med presentationen som underlag. Det snackades om allt från rymden till hiphop. Vi käkade sedan lunch och gick hemåt i den påfrestande värmen. Vid hotellet slappade, softade, chillade, degade och vilade vi i största allmänhet med sol, bokläsning och promenader.

Åter till gruppen som besökte Commission of Human rights…

… Efter ett kort besök hos de andra på skolan bar det åter igen av mot Commission of Human rights. Denna gång var det dock en större grupp som åkte då även besök på Ministry of Education and Culture stod på agendan. I brist av tid hann vi som skulle till Commission of Human rights inte äta utan vi sprang snabbt till mötet där vi bara hann vara en liten stund och prata om deras arbete, hur mänskliga rättighete fungerar i Sverige och även lite om vad vi elever kommer ta med oss hem från denna resa. Sedan bar det av mot Ministry of Education and Culture där vi fick träffa mr Kibga och prata om hur skolsystemet i Tanzania fungerar och vad deras mål för framtiden är. Efter bilresa med en del bilköer är vi nu alla tillbaka på hotellet där vi har avslutat dagen med en tanzanisk födelsedagstårta.

Hoppas alla har det bra där hemma!

Kram Elina, Melinda, Pernilla, Mårten och Holger.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0